Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Alexandru Ioan Cuza în vizită la Patriarhia Română

În ziua de joi, 7 noiembrie 2013, la Palatul Patriarhiei a avut loc întâlnirea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu generali, amirali și ofițeri de grad superior, membri ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR).

Cu acest prilej, domnul Primar Neculai Onțanu, organizatorul întâlnirii, a subliniat importanța evenimentului în cadrul Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena, iar domnul general prof. univ. dr. Mihai Iliescu, Președintele ANCMRR, a evidențiat legătura istorică dintre Biserică și Armată, care constituie o garanție a identității și demnității românești, a dezvoltării și dăinuirii în istorie a poporului român. De asemenea, președintele ANCMRR a apreciat misiunea desfășurată astăzi de Biserică care, în calitate de apărătoare fermă a spiritualității creștine și a marilor valori ale omenirii, continuă să ofere sprijin, putere și îndrumare acestui neam.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe membrii Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” pentru îndeplinirea datoriei sfinte față de țară și neamul românesc, după exemplul înaintașilor lor.

La finalul întâlnirii, Patriarhul României a oferit Diploma OmagialăSfinții Împărați Constantin și Elena” celor 151 de membri ai ANCMRR care, la rândul lor, i-au conferit Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Emblema de Onoare a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente