Asociația Cultul Eroilor la momentul bilanțului

Membrii Asociației naționale „Cultul Eroilor”, filiala Dolj, au serbat marți, 6 mai, 20 de ani de activitate pentru cinstirea și comemorarea eroilor poporului, informează „Ziarul Lumina”.

Activitatea a fost marcată de convocarea Adunării generale a ONG-ului, de prezentarea dărilor de seamă și expunerea proiectelor de activitate pentru anul în curs. În mijlocul membrilor asociației s-a aflat și preotul Cristian Grecu de la Parohia „Eroii neamului” din Craiova, în calitate de delegat al Arhiepiscopiei Craiovei. În cadrul întâlnirii au luat cuvântul membrii activi ai asociației, discuțiile fiind moderate de colonelul în rezervă Grigore Păsărin, președintele asociației. „Pentru a concretiza responsabilitatea civică și morală pe care Asociația Națională „Cultul Eroilor” o are, aceea de a consemna în scris și de a actualiza pentru generația tânără faptele eroilor neamului, am editat revista „Oltenia Eroică”, lansată pe 24 ianuarie 2011. Filiala s-a implicat în viața comunității și a participat la toate evenimentele de sărbătorire a actelor istorice și de comemorare a eroilor neamului în toată această perioadă. Am activat prin cele 75 de subfiliale în tot atâtea localități din județ și am înființat cercuri „Cultul Eroilor” în mai multe școli din Dolj, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului pentru educarea tinerilor în spiritul cunoașterii și prețuirii eroilor neamului”, a mărturisit Grigore Păsărin.

Legătura pe care o are amintita asociație cu Parohia „Eroii neamului” din Craiova s-a concretizat în decursul timpului prin mai multe activități culturale, găzduite de biserică, la care au luat parte numeroși membri ai filialei doljene și credincioși craioveni. „Colaborarea noastră cu Asociația „Cultul Eroilor” a fost întotdeauna una de bun augur, mai ales că hramul bisericii noastre este închinat eroilor neamului. În acest context, am căutat întotdeauna să găsim cele mai potrivite cadre de activitate prin care să așezăm bucurie și folos duhovnicesc în sufletele bravilor noștri ostași care acum sunt la vatră”, a mărturisit preotul Cristian Grecu, parohul Bisericii „Eroii Neamului” din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente