Asociația băcăuană Hârja organizează Zilele Sfântului Nectarie: Program

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” organizează în perioada 8-10 noiembrie „Zilele Sfântului Nectarie”, anunţă eparhia.

Sărbătoarea începe luni, de la ora 20:00, prin Slujba Privegherii, urmată de Litie, Sfântul Maslu, acatistul sfântului și de slujba Sfintei Liturghii. Activitatea liturgică va continua și marți, 9 noiembrie, cu citirea psaltirii, în intervalul orar 3.00 – 7.00, la paraclisul centrului socio-medical aşezat sub ocrotirea Sf. Nectarie.

„Marți, îl vom aduce pe Sfântul Nectarie în mijlocul nostru și la activitățile educaționale, prin atelierele de lucru desfășurate la Centrul de zi pentru copii din cadrul proiectului De la marginalizare și integrare socio – educațională și medicală a grupurilor vulnerabile din teritoriul GAL Valea Trotușului care se derulează în prezent la Hârja, dar și la rezidenții Complexului socio – medical”, a declarat pr. Ilarion Mâţă, directorul așezământului de la Hârja.

Activitățile acestei zile vor face cunoscută viața și minunile Sfântului Nectarie atât copiilor, cât și vârstnicilor, prin proiecția unui film documentar despre Sfântul Nectarie. După vizionare, vom testa cunoștințele printr-un concurs de întrebări pe baza filmului documentar pentru ambele categorii de beneficiari, concurs ce va aduce și premii pe măsură celor mai ageri dintre ei.

Tot de ziua Sfântului Nectarie, rezidenții Complexului de servicii socio – medicale vor lua parte și la atelierul „Spune-mi o poveste” în cadrul căruia vor fi relatate evenimente din viețile beneficiarilor care i-au simțit prezența și ajutorul Sfântului Nectarie. Aceste povești vor fi înregistrate și prezentate copiilor de la Centrul de zi, miercuri, 10 noiembrie.

În ultima zi a manifestărilor vor avea loc ateliere de pictură, unde copiii și vârstnicii îi vor picta chipul Sfântului Nectarie, organizând apoi o expoziție cu lucrările realizate.

Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare – Hârja” a fost înfiinţată în 11 iunie 2012 şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul a doisprezece centre sociale, dintre care trei sunt acreditate.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente