Așezămintele românești din Țara Sfântă

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut lucrarea Așezămintele Românești din Țara Sfântă avându-l drept autor pe Arhimandrit Dr. Timotei Aioanei, Superiorul Așezămintelor românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan.

„M-am alăturat și eu nenumăraților pelerini din toată lumea care pășesc pe urmele Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim – Cetatea martoră mântuirii noastre. După un astfel de pelerinaj rămâi cu impresii unice. Adeseori folosim cuvinte mari, fără ca ele să poată exprima ceea ce simțim. Așa putem spune și despre pelerina­jul din Țara Sfântă: o stare sufletească negrăită, nemaiîntâlnită, o sfântă emoție amestecată cu sentimentul de nevrednicie pe care un om obișnuit îl încearcă când urmează pașii Fiului lui Dumnezeu, Unul din Treime, care a luat trup și S-a făcut om, pentru a-i împăca pe oameni cu Dumnezeu.

În cel dintâi pelerinaj la Locurile Sfinte aș putea spune că toate pe care le-am văzut m-au impresionat într-un mod aparte și au rămas în conștiința mea ca niște icoane între multele amintiri pe care le păstrez cu sfințenie. Dintre acestea, două revin frecvent printre gândurile mele”. (Fragment din Cuvântul introductiv al autorului)

Comentarii Facebook


Știri recente