Așezământul social Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți, premiat de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale

Aşezământul social pentru copii ,,Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” a fost premiat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale în cadrul Concursului „100 de exemple de bune practici în serviciile sociale din România”, organizat în contextul Anului Centenar.

Diploma primită de Așezământul social Sf. Ier. Leontie. ©ZL

Festivitatea de premiere a avut loc joi, 13 decembrie 2018, în Aula Facultății de Sociologie și Asistență Socială din București, informează Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS).

MMJS a premiat 100 furnizori de servicii sociale acreditați, din mediul public și privat.

Alături de secretarul de stat MMJS Elena Solomonesc, care a înmânat câștigătorilor Diplome de bune practici, la eveniment au fost prezenți reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice centrale și locale din domeniul serviciilor sociale, dar și din sectorul non-profit.

Festivitatea de premiere. ©MMJS

Modelele de bune practici premiate cu această ocazie vor fi publicate, ulterior, într-un „Ghid de bune practici pentru 100 de servicii sociale în România în anul 2018 – Anul Centenar al Marii Unirii”.

Vezi și: Parohia „Sf. Gheorghe” Hârja a fost premiată pentru serviciile sociale oferite

Așezământul Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți

Înfiinţat în toamna anului 2011, Aşezământul din municipiul Rădăuți, județul Suceava găzduieşte în prezent 122 de copii şi tineri (63 de fete şi 59 de băieţi), cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, dar şi majori: şase studenţi, conform site-ului instituției.

A fost construit la iniţiativa Arhim. Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, şi este destinat orfanilor şi copiilor din familii cu posibilități financiare limitate.

Aşezământul a fost sfinţit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în data de 6 noiembrie 2015.

Anul acesta în data de 14 mai, Patriarhul Daniel a sfințit noul centru stomatologic din cadrul așezământului social, așezat sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

După slujba de sfinţire, Preafericirea Sa a acordat părintelui Iustin Dragomir Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur pentru clerici.

Foto credit: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente