ASCOR Iași găzduiește o întâlnire online cu Părintele Efrem Vatopedinul din Muntele Athos

ASCOR Iași organizează împreună cu Asociația Pemptousia din Grecia o telesinaxă cu Părintele Efrem, Starețul Mănăstirii Vatopedu din Sfântul Munte Athos, Grecia. Întâlnirea online, găzduită pe platforma Zoom, va avea ca temă „Creștinul în vremurile de astăzi” și va fi tradusă de un părinte român de la mănăstirea athonită.

Întâlnirea online are loc joi, 2 iulie, de la ora 19:30 și este deschisă publicului. Părintele Stareț Efrem va rosti un cuvânt pe tema întâlnirii, apoi va intra în dialog cu participanții.

Platforma poate găzdui un număr maxim de 1.000 de participanți. Înscrierile se fac tot online, completând acest formular. În momentul în care se va atinge numărul maxim de participanți, înscrierile vor fi oprite.

După accesarea linkului și completarea câmpurilor cu numele și adresa de email, fiecare participant va primi automat un email cu linkul de conectare pentru întâlnire.

„Ne bucurăm să avem o întâlnire online cu Părintele Efrem, Starețul Mănăstirii Vatopedu din Sfântul Munte Athos”, declară Emanuel Buta, Președinte ASCOR Iași. „Mulți dintre noi poate nu am fi avut prilejul de a-l întâlni vreodată personal, dar iată că, prin intermediul platformelor online, vom putea avea o discuție despre cum este și cum ar trebui să fie creștinul în vremurile de astăzi”.

Arhimandritul Efrem, Starețul Lavrei Vatopedu, s-a născut în 1956 în Cipru. Părinții săi munceau pământul. A absolvit Facultatea de Teologie a Universității din Atena. La 19 ani a ajuns prima dată în Sfântul Munte, unde părintele Efrem Katunakiotul i-a prezis că se va călugări, deși el se împotrivea gândului.

În 1982 a fost tuns în călugărie în obștea de la Nea Skiti a părintelui Iosif Vatopedinul, ucenic al Cuviosului Iosif Isihastul (†1959). Obștea s-a mutat în Mănăstirea Vatopedu în 1990, iar părintele Efrem a fost ales stareț.

Foto credit: Mănăstirea Vatopedu

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…