ASCOR Iași: Episcopul Macarie își lansează cartea cu amintiri despre Mitropolitul Bartolomeu

A doua din seria de conferințe organizate de ASCOR Iași în Postul Nașterii Domnului îl are marți ca invitat pe Părintele Episcop Macarie. Ierarhul va vorbi pe tema: „De ce mă simt singur într-o eră a comunicării?” și își va lansa cartea de amintiri despre Mitropolitul Bartolomeu Anania.

Conferința începe de la ora 18:30. Vor mai participa Părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, și profesorul Grigore Ilisei, scriitor și jurnalist.

Cartea „10 ani cu mitropolitul meu, Bartolomeu Anania (1998-2008). Amintiri la capătul dorului”, evocă și omagiază personalitatea mitropolitului și cărturarului Bartolomeu Anania, la un secol de la nașterea sa și un deceniu de la plecarea la domnul.

Cartea surprinde relația duhovnicească dintre Preasfințitul Părinte Macarie – seminaristul, teologul, monahul și arhiereul – cu Mitropolitul Bartolomeu, pe care mai întâi l-a cunoscut prin lecturi și apoi personal.

„Paginile de faţă confirmă și reconfirmă momente importante nu doar din viaţa mitropolitului Bartolomeu, cât mai cu seamă din cea a Bisericii lui Hristos pe care a avut privilegiul și inspiraţia să o slujească”, scrie Părintele Radu Preda în prefața volumului.

Cartea 10 ani cu mitropolitul meu, Bartolomeu Anania (1998-2008). Amintiri la capătul dorului poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Polirom.

Evenimentul va fi transmis online la:

Facebook ASCOR Iași
YouTube ASCOR Iași
Facebook Doxologia
Youtube Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente