Arhimandritul Visarion Joantă a fost pomenit la Sâmbăta de Sus la 40 de zile de la moarte

Arhimandritul Visarion Joantă, fostul exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului, a fost pomenit sâmbătă, 12 februarie, în biserica Mănăstirii Sâmbăta de Sus, la 40 de zile de la trecerea spre cele veșnice.  

Slujba parastasului a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Alături de cei trei ierarhi, la slujbă au participat arhim. Ioachim Tomoiagă, Vicar administrativ al eparhiei, arhim. Atanasie Roman, starețul Mănăstirii de la Sâmbăta de Sus, precum și alți stareți și duhovnici din Arhiepiscopia Sibiului.

La final, clericii împreună cu credincioșii au mers  la mormântul părintelui Visarion Joantă, aflat în cimitirul așezământului monahal, unde s-au rugat pentru odihna sufletului acestuia.

Părintele Visarion Joantă s-a născut pe 19 martie 1949, a fost absolvent al Liceului „Andrei Șaguna” din Brașov și al Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu. În anul 1978 a fost hirotonit preot celib pentru Parohia Bunești din Județul Brașov, iar începând cu anul 1985 a fost transferat la Mănăstirea Brâncoveanu unde a viețuit până în 1994.

A fost exarh al mănăstirilor din Caransebeș începând cu 1997 până în anul 2007, când se reîntoarce la Sibiu, unde până la pensionare în 2017 a fost exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului.

A trecut la Domnul în data de 2 ianuarie 2022, după o îndelungată suferință, fiind înmormântat în data de 5 ianuarie în cimitirul Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente