Arhim. Zaharia Zaharou a conferenţiat în prezenţa stareţilor din Episcopia Devei

Arhim. Zaharia Zaharou a fost vineri, 5 octombrie 2018, invitatul de onoare al sinaxei stareţilor şi stareţelor din Eparhia Devei şi Hunedoarei cărora le-a vorbit despre chemarea numelui Mântuitorului Hristos, anunţă episcopia pe site-ul oficial. 

„Numele Dumnezeiesc – mijloc de a atrage asupra noastră tot darul de sus”, a fost titlul conferinţei susţinute în prezenţa monahilor din Eparhia Devei.

„Prin Numele lui Hristos devenim ținta lui Dumnezeu”, a precizat arhim. Zaharia Zaharou „ținta cercetării Sale dumnezeiești pentru noi”.

„Astfel, cel mai de preț dar pe care îl putem oferi semenilor noștri este Hristos Însuși, atunci când am devenit purtătorii Numelui, ai cuvântului și ai harului Său – purtători ai bucuriei mântuirii Sale. Numai atunci când Hristos S-a sălășluit în inima noastră suntem, cu adevărat, în stare să-i împlinim poruncile, căci primim puterea să-L iubim pe Dumnezeu cu toată inima, iar pe semenii noștri ca pe noi înșine”, a spus Arhim. Zaharia.

Sinaxa a fost prezidată de Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei.

Părintele Zacaria Zaharou a conferențiat marți seara şi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Conferința a început la ora 19:00 și a avut tema „Preoția Universală”.

Părintele este unul dintre cei mai profunzi trăitori și mărturisitori contemporani ai credinței ortodoxe. Este ucenicul Părintelui Sofronie Saharov care, la rândul său, a fost ucenic al Sfântului Siluan Athonitul.

În prezent, Părintele Zaharia este duhovnic în Mănăstirea întemeiată de Părintele Sofronie, „Sfântul Ioan Botezătorul” din Toleshunt, Anglia.

Foto credit: Episcopia Devei

Comentarii Facebook


Știri recente