Părintele Zaharia Zaharou a conferențiat la București

Părintele Zaharia Zaharou, de la mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” -Essex, Anglia a conferențiat marți seara la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Conferința a început la ora 19:00 și a avut tema „Preoția Universală”.

Arhimandritul Zaharia Zaharou le-a explicat tinerilor care este țelul lor în viață și de ce sunt toți chemați să îl urmeze pe Dumnezeu.

„Deoarece începutul și sfârșitul tuturor este Iisus Hristos, întotdeauna începem cu invocarea numelui Lui și cu semnul Sfintei Cruci” a precizat părintele.

Arhimandritul de la Mănăstirea Essex a spus că dorește să împărtășească cu cei prezenți ceea ce pronia dumnezeiască a îngăduit să cunoască prin experiența lui de o viață.

Părintele a oferit o definiție a „ceea ce este omul, care este destinația lui și cum se împlinește această destinație”.

Omul a fost făcut de Dumnezeu într-un mod foarte special cu inimă unică, ca să poată cunoaște pe Dumnezeu cu inima și inima să fie centrul atracției lui Dumnezeu.

„Fiecare om botezat în numele Tatălui și al Fiului și Sfântului Duh este părtaș la preoția lui Hristos, adică este preot pentru mântuirea sa proprie, dar și pentru a contribui la mântuirea lumii” a spus arhimandritul Zaharia Zaharou.

Dumnezeu vrea să dea tot ceea ce ține de El omului, nu-l lipsește de nimic.

Părintele a evidențiat „că omul este părtaș al preoției împărătești atunci când se roagă pentru mântuirea lumii întregi așa cum ne-a învățat Cuviosul Siluan”.

Părintele Zaharia Zaharou

Părintele este unul dintre cei mai profunzi trăitori și mărturisitori contemporani ai credinței ortodoxe. Este ucenicul Părintelui Sofronie Saharov care, la rândul său, a fost ucenic al Sfântului Siluan Athonitul.

În prezent, Părintele Zaharia este duhovnic în Mănăstirea întemeiată de Părintele Sofronie, „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia.

Părintele Zaharia de la Essex s-a născut și a crescut în Cipru, în sânul unei familii ortodoxe. Părintele Zaharia a părăsit Ciprul pentru a studia Chimia la Londra.

Înainte de finalizarea studiilor, a devenit un apropiat al Părintelui Sofronie și al Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul”. Părintele Zaharia a ales sa abandoneze studiile în Chimie, preferând să răspundă chemării lui Dumnezeu prin urmarea căii monahale.

Foto credit: Raluca Ene/ Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente