Arhiereul vicar Teofil de Iberia: De ce poate Dumnezeu ierta cu ușurință?

„Am văzut că Dumnezeu iartă cu foarte mare ușurință. De ce poate Dumnezeu ierta cu ușurință? Pentru că Dumnezeu iubește. Doar iubirea poate să ierte”, a spus Arhiereul vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei în predica rostită duminică la hramul parohiei Nașterea Maicii Domnului din localitatea Tarancon, Spania. 

Preasfinţia Sa a explicat că şi noi, dacă iubim pe cineva, iertăm cu ușurință.

„Acesta se poate vedea la părinți, oricât ar greși copiii, părinții îi iartă. Dacă nu putem ierta celor care ne greșesc înseamnă că nu iubim cu adevărat. Să ne aducem aminte de cum ne-a iertat Domnul pe noi înșine atunci când nu putem ierta celor care ne greșesc”, a precizat ierarhul.

Arhiereul vicar Teofil de Iberia a oferit mai multe exemple pe care noi trebuie să le urmăm pentru a dobândi dragostea.

„Maica Domnului ne arată că se poate ajunge la dragoste. Ea i-a iertat pe toți răstignitorii Fiului său. Când ai harul lui Dumnezeu în inimă poți ierta tuturor toate. Sfântul Ștefan s-a rugat pentru cei care l-au omorât. Mântuitorul, pe cruce fiind, s-a rugat Tatălui pentru răstignitorii Lui: Părinte, iartă-i, că nu știu ce fac”.

Preasfinţia Sa a explicat că lipsa dragostei ne va închide sufletul într-o temniţă.

„Sufletul care nu poate, sau nu vrea să ierte, va fi un suflet înlănțuit. Dacă vom ajunge în iad, nu vom ajunge pentru că ne va trimite cineva acolo, ci pentru că noi înșine ne trimitem acolo, prin faptul că nu iertăm, sau nu ne străduim să iertăm. Dumnezeu prețuiește și nevoința de a ierta, iar aceasta poate să atragă harul Lui”.

Înainte de oficierea Sfintei Liturghii, PS Teofil de Iberia a binecuvântat icoanele achiziţionate pentru biserica parohială. Alături de ierarh au slujit părintele paroh Gavrilă Ciunterei și ierod. Casian Nemet.

Foto credit: Episcopia Spaniei şi Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente