Arhiepiscopul Tomisului pe tema Referendumului: orice om cu conștiința trează înțelege ce este bun și ce este rău

„Cred că orice om cu conștiința trează înțelege ce este adevărat și ce este minciună, ce este bun și ce este rău, ce este lumină și ce este întuneric” a spus Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului într-un îndemn adresat credincioșilor din Eparhie pentru participarea la Referendumul din 6-7 octombrie.

Înaltpreasfinția Sa a spus că Referendumul reprezintă o „chemare a Bisericii și a creștinilor conștienți de valoarea învățăturilor lui Dumnezeu”.

Ierarhul L-a oferit ca exemplu pe Mântuitorul aducând aminte de „prima Sa minune pe care o face când se întemeiază o familie și familia aceea este alcătuită din bărbat și femeie”.

„Ne pare rău că mulți au deviat de la acest adevăr fundamental și consideră că familia poate fi înțeleasă și altfel. Nicidecum nu poate fi familie o însoțire a două persoane de același sex întrucât acest păcat este combătut de însuși Mântuitorul Hristos și de Sfinții Apostoli”, a adăugat Arhiepiscopul Teodosie.

Vă chemăm pe 6 și 7 octombrie să apărăm familia alcătuită din bărbat și femeie, această chemare fiind o datorie sfântă la care vă îndemnăm să veniți.

Ierarhul a precizat că „cine nu mărturisește adevărul dumnezeiesc se situează în afara lui Dumnezeu și în afara conștiinței sale”.

La finalul cuvântului său, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a îndemnat credincioșii să vină cu toții la vot și să mărturisească adevărul despre familie, „care să aducă tuturor eliberarea în conștiință, că ne-am făcut datoria fața de Dumnezeu, față de Biserică și față de neam”.

Foto credit: ziarelive.ro

Comentarii Facebook


Știri recente