Arhiepiscopul Timotei a primit Colanul Centenar în Arad, Capitala politică a Marii Uniri

Arhiepiscopul Timotei al Aradului a primit miercuri distincția „Colanul Centenar” în cadrul ședinței festive comune a Consiliului Local al Municipiului Arad și a Consiliului Județean Arad.

Aradul este considerat Capitala politică a Marii Uniri pentru că acolo s-a format, în octombrie 1918, Consiliul Național Român Central. De asemenea, Proclamația Unirii a fost redactată la Arad, de un grup din care făceau parte Vasile Goldiș, Ștefan Cicio-Pop și Ioan Suciu. 

Astfel, Colanul Centenar a fost acordat în Capitala Marii Uniri Arhiepiscopului Timotei, dar şi primarilor municipiilor Oradea, Sibiu și Arad, informează Arhiepiscopia Aradului.

Chiriarhul a mulțumit pentru distincția acordată și a subliniat contribuția cultelor la realizarea idealului Marii Uniri.

„Cultele religioase însele au fost în înţelegere pentru ceea ce înseamnă unitatea întregului popor la care o contribuţie de seamă o are Biserica Ortodoxă Română, împletindu-şi mereu viaţa cu a Patriei şi neamului, cum odată cu Centenarul Marii Uniri arată şi Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam în întreaga Sfântă Patriarhie”.

Înainte de ceremonia festivă a fost semnat la Arad Acordul de Cooperare Ialoveni, Republica Moldova – Arad, România.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert susținut de soprana Alexandra Fits, acompaniată de pianistul Mariano Castro și artista Sand Art Mariana Pachiș.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti | FOTO

Astăzi, 20 februarie 2019, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, au  avut loc lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti. Înainte de începerea lucrărilor membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au participat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală,…