Arhiepiscopul Timotei a primit Colanul Centenar în Arad, Capitala politică a Marii Uniri

Arhiepiscopul Timotei al Aradului a primit miercuri distincția „Colanul Centenar” în cadrul ședinței festive comune a Consiliului Local al Municipiului Arad și a Consiliului Județean Arad.

Aradul este considerat Capitala politică a Marii Uniri pentru că acolo s-a format, în octombrie 1918, Consiliul Național Român Central. De asemenea, Proclamația Unirii a fost redactată la Arad, de un grup din care făceau parte Vasile Goldiș, Ștefan Cicio-Pop și Ioan Suciu. 

Astfel, Colanul Centenar a fost acordat în Capitala Marii Uniri Arhiepiscopului Timotei, dar şi primarilor municipiilor Oradea, Sibiu și Arad, informează Arhiepiscopia Aradului.

Chiriarhul a mulțumit pentru distincția acordată și a subliniat contribuția cultelor la realizarea idealului Marii Uniri.

„Cultele religioase însele au fost în înţelegere pentru ceea ce înseamnă unitatea întregului popor la care o contribuţie de seamă o are Biserica Ortodoxă Română, împletindu-şi mereu viaţa cu a Patriei şi neamului, cum odată cu Centenarul Marii Uniri arată şi Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam în întreaga Sfântă Patriarhie”.

Înainte de ceremonia festivă a fost semnat la Arad Acordul de Cooperare Ialoveni, Republica Moldova – Arad, România.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert susținut de soprana Alexandra Fits, acompaniată de pianistul Mariano Castro și artista Sand Art Mariana Pachiș.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului 

Comentarii Facebook


Știri recente