Arhiepiscopul Teodosie a liturghisit în oraşul Constanţa care şi-a serbat ocrotitorii

Arhiepiscopul Teodosie a oficiat marţi Sfânta Liturghie în oraşul Constanţa care şi-a serbat ocrotitorii: pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena.

Părintele Arhiepiscop a liturghisit în biserica „Sfinţii Împărați Constantin și Elena I”, la slujbă fiind prezenţi mulţi credincioşi.

Biserica „Sf. Împăraţi I” – Constanţa. Foto credit: Arhiepiscopia Tomisului

În omilia rostită după Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Tomisului a prezentat sintetic viaţa Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Apoi, a amintit de perioada persecuţiilor, în special de cea declanşată de Împăratul Diocleţian, subliniind că „a curs mult sânge” pe teritoriul Dobrogei de astăzi în secolele III-IV.

La finalul cuvântului său, ierarhul i-a rugat pe Sfinţii Împăraţi pomeniţi anual în data de 21 mai „să mijlocească pentru noi toţi pentru sănătatea sufletească, adică pentru credinţa noastră, pentru sănătatea trupească, pentru ca noi să fim izbăviţi de boli”, dar şi să ocrotească pe mai departe oraşul Constanţa.

În continuare, a fost oficiată o slujbă de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de locuitorii oraşului Constanţa.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente