Arhiepiscopul Sucevei: Vă recomand să vi-i alegeți pe sfinți de prieteni, pentru că ei nu vă vor trăda niciodată

„V-aș recomanda să vi-i alegeți pe sfinți de prieteni, pentru că ei nu vă vor trăda niciodată”, le-a spus duminică Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor credincioşilor de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

În predica sa din Duminica Sfinţilor Români, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic a insistat să avem încredere în puterea rugăciunii către sfinţi.

„Să ne ajute Dumnezeu să facem lucruri mari cu mijloace mici, în condiții grele, pentru că boala încă bântuie, războiul cam bate pe la uși, dar cu ajutorul lui Dumnezeu și pentru rugăciunile tuturor sfinților, le vom trece și pe acestea”.

„Sunt canonizați 152 de sfinți români din 1950 și până în prezent, deși canonizările au început cu mult înainte, primul canonizat pe teritoriul țării noastre fiind Sfântul Nifon, Patriarhul Constantinopolului. Toți sfinții să ne ajute, și cei cunoscuți și cei necunoscuți”, a afirmat Înaltpreasfinţia Sa după încheierea Sfintei Liturghii.

Sfântul Sinod al Bisericii noastre a decis la data de 20 iunie 1992 ca ziua de cinstire a Sfinților Români să fie sărbătorită în a doua duminică după Rusalii.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor / Irina Ursachi

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente