Arhiepiscopul Râmnicului a participat la sesiunea de final a taberei Cultură și civilizație românească. Ierarhul i-a premiat pe participanți

IPS Varsanufie a fost prezent vineri, 14 iulie 2017, în mijlocul tinerilor români din Cernăuți care au participat la Tabăra Cultură și civilizație românească, organizată de Arhiepiscopia Râmnicului și Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, la sesiunea festivă organizată în sala muzeală a Mănăstirii Hurezi au fost fost prezenți: Nicolae Brînzea, Directorul Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, Pr. Consilier Cristian Bănuță și Svetlana Preoteasa, coordonatorii taberei, Monahia Ambrozia, stareța Mănăstirii Hurezi.

Prin manifestările culturale ale tinerilor din Cernăuți și ale celor din Parohia Foleștii de Sus, dar și prin mesajele organizatorilor, a fost subliniat rolul taberelor culturale în păstrarea identității românești a comunităților din afara granițelor statului român, informează site-ul Eparhiei.

În cuvântul rostit cu acest prilej, ierarhul i-a felicitat pe participanți. Totodată, IPS Varsanufie a subliniat strădaniile voievozilor români de-a lungul timpului pentru păstrarea identității naționale:

Dragostea față de Dumnezeu mărturisită de Sfântul Constantin Brâncoveanu și de toți voievozii români s-a manifestat atât în ctitorirea de mănăstiri și lăcașuri sfinte dar și în apărarea conștiinței unității de neam care nu a avut loc doar pe câmpurile de luptă ci și prin impunerea limbii române în cancelariile domnești, prin sprijinirea tipăririi cărților bisericești în limba poporului și prin întreaga activitate culturală pe care au desfășurat-o.

Vă felicităm pentru că ați ales să participați la tabăra organizată la Mănăstirea Hurezi din ținutul Olteniei de sub munte și pentru faptul că în aceste zile v-ați arătat dornici de a vizita mănăstirile și instituțiile de cultură din Arhiepiscopia Râmnicului”, a încheiat Chiriarhul Râmnicului.


Tinerii români din Cernăuți în tabără la Mănăstirea Hurezi


Directorul Nicolae Brînzea a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru sprijinul acordat Institutului Eudoxiu Hurmuzachi în promovarea și păstrarea conștiinței românești în comunitățile românești din Cernăuți.

La finalul festivității, Părintele Arhiepiscop a oferit copiilor și însoțitorilor acestora diplome și daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente