Tinerii români din Cernăuți în tabără la Mănăstirea Hurezi

În perioada 10-15 iulie la Mănăstirea Hurezi se desfășoară Tabăra de cultură și civilizație românească pentru tinerii români din Cernăuți-Ucraina, informează site-ul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Elevi, studenți și profesori români din Cernăuți participă în cadrul acestui eveniment la ateliere de pictură și olărit, cursuri de muzică populară românească, întâlniri cu reprezentanți ai administrației locale și mese rotunde pe diverse teme de interes.

Tabăra este organizată de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni și Arhiepiscopia Râmnicului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie.

Tinerii români din Cernăuți au mers în pelerinaj la mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului și au participat la atelierele de olărit de la Horezu, au vizitat culele (construcții semifortificate, specifice secolelor XVIII și XIX) de la Măldărești și Salina Ocnele Mari.

Tabăra urmărește crearea și menținerea legăturii culturale între tinerii etnici români din Ucraina și cei din România și conturarea unui cadru mai larg al valorificării tradițiilor și cunoștințelor generale despre patrimoniul cultural românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente