Arhiepiscopul Pimen i-a binecuvântat pe vârstnicii de la căminul Sf. Ioan cel Nou din Suceava

Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen a slujit marţi la paraclisul Căminului pentru persoane vârstnice „Sfântul Ioan cel Nou din Suceava”.

În omilia sa, ierarhul a făcut referire la lipsa de empatie şi întrajutorare care există în societatea contemporană.

„Astăzi lumea nu mai trăiește și pentru binele celorlalți, după pilda samarineanului milostiv din Evanghelie”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Am în minte tocmai acest cămin de bătrâni, cât și celelalte cămine pe care le avem în eparhia noastră. Ceea ce le lipsește astăzi sunt și oamenii care să se îngrijească de frații mai mici ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul paraclisului.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a oficiat și o slujbă de pomenire pentru vârstnicii din cămin care au trecut la Domnul.

Aşezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” a fost înfiinţat acum 23 de ani, cu binecuvântarea şi directa implicare a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen.

Persoanele asistate se bucură de o atentă îngrijire medicală, împlinită atât de persoane de specialitate din cinul monahal, cât şi de doctori care efectueză vizite periodice.

Obştea se ocupă nu numai de îngrijirea şi supravegherea persoanelor vârstnice, ci şi de gospodăria şi anexele aflate în dotarea căminului.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente