Arhiepiscopul Macarie al Australiei către studenţii teologi din Sydney: lubiţi rugăciunea mai mult decât internetul

„lubiţi rugăciunea mai mult decât internetul”, i-a îndemnat joi Arhiepiscopul Macarie Australiei pe studenţii Şcolii de teologie Sfântul Apostol Andrei din Sydney, informează Orthodox Times.

Arhiepiscopul s-a adresat studenţilor după slujba de Te Deum oficiată în Biserica „Sfântul Nicolae” din Sydney, cu ocazia începerii noului an academic la instituţia de învăţământ teologic amintită.

El i-a încurajat pe studenţi se dedice studiului teologiei la un nivel educaţional mai înalt, să rămână fideli lui Hristos în timpul studiilor, ceea ce le va oferi multă bucurie spirituală.

„Veţi înţelege că teologia este exact acest dor de a-L căuta pe Hristos, de a vă întâlni cu Domnul şi Mântuitorul nostru”.

„Transformarea omului și intrarea ulterioară a lui Hristos în el este adevăratul scop al Teologiei”, a subliniat Arhiepiscopul, care a adăugat că „aceasta este dimensiunea existențială a Teologiei pe care încercăm să o evidențiem și să inspirăm studenții noștri la Școala Teologică a Sfântului Apostolul Andrei”.

„Staţi mai mult în bibliotecă decât în cafenele. Urmăriţi discuţii duhovniceşti cu colegii voştri, nu discuţii lumeşti. Bucuraţi-vă de preţioasele noastre învăţături ale Sfinţilor Părinţi mai mult decât de orice altă lectură. Fiţi dispuşi să participaţi la slujbele Bisericii noastre. Faceţi tot ce este necesar pentru a dobândi un etos şi o înţelepciune bisericească”, le-a mai recomandat Arhiepiscopul Macarie.

Foto credit: Orthodox Times

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente