Arhiepiscopul Irineu despre misiunea în contemporaneitate: Suntem chemați să răspândim pacea asemenea Sfinților Trei Ierarhi

Cu prilejul hramului Facultății de Teologie din Alba Iulia, adresându-se teologilor în special, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a atras atenția că „în acest timp marcat de întunericul urii și egoismului, de violență, dezbinare în familie și războaie sângeroase, suntem chemați să răspândim lumina, pacea și iubirea, asemenea Sfinților Trei Ierarhi”.

Cuvântul rostit miercuri, 30 ianuarie, în paraclisul facultăţii, a evidenţiat că cei trei mari ierarhi sunt un model pentru noi, cei de astăzi, iar vieţuirea lor trebuie avută ca exemplu.

„Astăzi, când demnitatea omului e strivită de sclavie interioară, de pofte dezordonate, trebuie să iubim curăția morală, precum îndeamnă Sfântul Vasile cel Mare: Păstrează-te curat în toate, ca să-L vezi pe Dumnezeu în slavă!”, a remarcat Înaltpreasfinţia Sa.

Totodată, Arhiepiscopul Alba Iuliei a spus că „în acest timp, când mulți vestesc doctrine false și trecătoare, iar creștinii nu reacționează împotriva acestor fabulații, se cuvine să demascăm erorile, să apărăm credința, să spunem tuturor că în afara Bisericii nu este mântuire, Biserica fiind un spital duhovnicesc» în care noi putem primi «leacuri potrivite patimilor noastre”.

În cadrul liturghiei oficiate în paraclisul Sfinţii Trei Ierarhi, diaconul Dragoș-Ioan Șușman, profesor în cadrul secției de Muzică Religioasă a Facultății, a fost hirotonit preot pe seama Paraclisului Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

La finalul slujbei, părintele prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a adresat „mulțumiri Părintelui Arhiepiscop Irineu pentru grija părintească ce o manifestă față de cadrele didactice și studenții școlii teologice”.

După liturghie, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat sediului Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia, aflat în incinta institutului de învățământ teologic, în urma amplelor lucrări de restaurare și renovare efectuate.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente