Arhiepiscopul Irineu, cuvânt motivațional despre mântuire: Nu este suficient să dorești, trebuie să te ostenești

Arhiepiscopul Irineu i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la slujbă duminică în Biserica din Ighiu, Alba, să fie mai hotărâți în lupta pentru mântuire deoarece „există un singur lucru important sub soare, un singur lucru care place în mod deosebit lui Dumnezeu: mântuirea sufletului”.

Ierarhul a subliniat că „Râvna pentru mântuirea sufletului este, de fapt, un dor pentru dobândirea Împărăției lui Dumnezeu”.

IPS Irineu slujind în Biserica din Ighiu. ©Reîntregirea

„Dacă întrebi pe cineva: «Vrei să ajungi în Rai, în Împărăția cerurilor?», acela îți va răspunde: «Da, sigur că da!». Și dacă îi spui, apoi: «Ei bine, pentru aceasta trebuie să faci cutare sau cutare lucru», inima aceluia se va întrista. Toți vor să ajungă în cer, dar nu fiecare are dorința de a se osteni în acest scop”, a semnalat Arhiepiscopul Alba Iuliei.

„Nu este suficient să dorești; trebuie să te ostenești, să suferi, să alergi și să lupți”, a recomandat Înaltpreasfinția Sa amintind că „Însuși Mântuitorul nostru ne spune: «Împărăția cerurilor se ia prin asalt, iar cei ce dau asaltul o cuceresc pe ea» (Mt. 11, 12)”.

IPS Irineu în Ighiu, Alba. ©Reîntregirea

Parohia „Sf. Parascheva” din satul Ighiu este păstorită, începând cu anul 2017, de Pr. Marius Miclea, informează Reîntregirea.

Foto credit: Reîntregirea

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente