Arhiepiscopul Ieronim în Pastorală: Tehnologia digitală facilitează viața planetei, în același timp ne înstrăinează

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a vorbit în mesajul pascal din acest an despre pandemie și efectele acesteia asupra mapamondului.

Arhiepiscopul Atenei a mulţumit medicilor și personalului medical pentru lupta împotriva Covid-19 şi a subliniat că pandemiile sunt un „simptom al mortalității umane”.

„Pandemiile erodează modul de viață existent și promovează unul nou. Actuala pandemie ne reglementează digital viața într-un mod aproape universal. Totul se face de la distanță: învățare la distanță, teleconferință, telemuncă”.

„Multe dintre aceste schimbări noi au venit cu ambiția de a rămâne permanente și sunt caracterizate de un paradox: noul, care apare ca o soluție, în același timp ne înrobește. Ceea ce ne facilitează, în același timp ne face dependenți, ne restrânge libertatea. În același timp, tehnologia digitală facilitează viața planetei, în același timp ne înstrăinează”.

„Pandemiile sunt un simptom al mortalității umane, care a intrat în istorie când ne-am întrerupt relația cu Dumnezeu și ne-am transformat în centrul vieții noastre”.

Potrivit conducătorului Bisericii Ortodoxe a Greciei, de la momentul istoric amintit, ne-am concentrat unilateral asupra atenuării problemelor la îndemână și ne lipsește esențialul: „chiar dacă acest virus este învins, mai târziu va apărea un altul, cum se întâmplă mereu în istoria omenirii. Dar dincolo de asta există virusul permanent, moartea vrăjmașul cel din urmă. Cauza problemelor umane este spirituală: este bogăția umană”.

Foto credit: Basilica.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente