Arhiepiscopul Elpidofor a ajuns în America: „Voi sunteți elpidoforii mei”

Arhiepiscopul Elpidofor a avut parte de o primire entuziastă din partea a sute de credincioși care s-au adunat miercuri, 19 iunie, la aeroportul internațional John F. Kennedy din New York, anunță biroul de presă al Arhiepiscopiei grecești din America.

„Vă sunt profund recunoscător tuturor celor care ați venit să mă întâmpinați la pășirea pe nobilul pământ american pentru prima dată în calitate de Arhiepiscop al Americii”.

„Zâmbetele voastre, entuziasmul vostru, iubirea voastră sunt manifestări ale binecuvântărilor lui Dumnezeu și le îmbrățișez pe acestea și pe toți credincioșii Sfintei Arhiepiscopii a Americii, ca pe iubiții mei copii duhovnicești”, a spus Arhiepiscopul Elpidofor în sala de recepții a aeroportului.

„Vin în această Arhiepiscopie pentru a sluji și nu pentru a fi slujit, pentru că și Domnul nostru a venit să slujească și nu să I se slujească și să își dea viața ca răscumpărare pentru mulți”.

„Vin pe aceste țărmuri binecuvântate plin de speranță – voi toți sunteți elpidoforii mei – purtătorii mei de speranță”, a afirmat noul conducător al Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești din America.

Înaltpreasfințitul Părinte Elpidofor Lambriniadis va fi întronizat sâmbătă, 22 iunie, la Catedrala Sfintei Treimi din Manhattan ca cel de-al șaptelea Arhiepiscop ortodox grec al Americii.

La ceremonia de întronizare va fi prezent și Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi.

Foto credit: GOARCH / Dimitrie Panagos

Comentarii Facebook


Știri recente