Arhiepiscopul Ciprului: Biserica este mereu alături de bolnavii de cancer

Ciclistul Petros Stylianou s-a angajat să parcurgă distanța de 850 km de la Nicosia la Pafos pentru a strânge fonduri pentru Societatea Cipriotă Anti-Cancer.

Originar din Pafos, Petros a suferit de cancer și a inițiat maratonul dragostei și jertfei în semn de susținere pentru cei care suferă de această boală.

Vineri, 12 aprilie 2019, ciclistul s-a întâlnit cu Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului, care, la rândul lui, a fost operat de o tumoare canceroasă la colon.

Preafericitul Părinte Hrisostom l-a primit pe Petros cu multă căldură sufletească și i-a oferit o sumă de bani pentru cauza sa, precum și o icoană de argint cu fondatorul Bisericii Ciprului, Sfântul Apostol Barnaba.

Arhiepiscopul a menționat că lucrarea lui Petros este una sfântă și că ciclistul este vrednic de laudă atât pentru curajul și credința lui, cât și pentru recunoștința pe care o are față de Dumnezeu, Care „l-a scos la odihnă” după o luptă dificilă cu boala cancerului.

Arhiepiscopul Ciprului a adăugat că și el a avut această experiență a cancerului, de care oamenii se temeau până nu demult și nu îndrăzneau nici să o pronunțe.

„În zilele noastre, însă, cancerul este o boală care poate fi vindecată. Acest mesaj doresc eu să îl transmit către toți cei care suferă de această boală”.

„Se vindecă și este posibil ca omul care are multă credință să o depășească”, a spus Arhiepiscopul cu multă încurajare.

„Biserica va fi mereu alături de bolnavii de cancer. Simțim acest lucru ca o datorie a noastră și o punem în practică”, a adăugat Arhiepiscopul Hrisostom.

Foto credit: Biserica Ciprului

Ce a făcut Biserica Ortodoxă pentru societatea românească din punct de vedere social.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente