Arhiepiscopul Ciprului a oficiat o slujbă de pomenire pentru predecesorul său, Hrisostom I

Preafericitul Părinte Hrisostom II, Arhiepiscop de Noua Justiniana şi al Întregului Cipru, a oficiat duminică o slujbă de pomenire pentru predecesorul său, Hrisostom I.

Evenimentul comemorativ a avut loc duminică, 16 decembrie 2018, cu prilejul împlinirii a unsprezece ani de la trecerea la cele veșnice a Preafericitului Părinte Hrisostom I, informează Biserica Ortodoxă a Ciprului.

PS Grigorie de Mesaroia oficiază Sf. Liturghie. ©Biserica Ortodoxă a Ciprului

Slujba de pomenire a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Părinte Grigorie de Mesaoria, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ciprului, în Catedrala „Sf. Ioan” din Capitala Ciprului.

Episcopul vicar Grigorie a rostit un cuvânt prin care a elogiat personalitatea fostului Întâistătător al Bisericii Ortodoxe a Ciprului.

După ce s-a rugat pentru odihna sufletului PF Hrisostom I în Catedrala din Nicosia, Arhiepiscopul Hrisostom II a mers la mormântul predecesorului său din Cimitirul „Sf. Spiridon”, unde a depus o coroană de flori.

Mormântul PF Hrisostom I. ©Biserica Ortodoxă a Ciprului

Sâmbătă, 22 decembrie 2018, în ziua în care a trecut la cele veșnice Arhiepiscopul Hrisostom I Episcopul vicar Grigorie de Mesaroia va oficia slujba parastasului la mormântul din cimitirul vechi „Sf. Spiridon”, Nicosia.

Foto credit: Biserica Ortodoxă a Ciprului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente