Arhiepiscopul Ciprian: Prin Botez, Hristos a sfințit întreaga creație

„În momentul în care Mântuitorul Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat, a intrat în râul Iordan, a sfințit apele și, prin aceasta, întreaga creație”, a afirmat Arhiepiscopul Ciprian în ziua sărbătorii Botezului Domnului.

Astfel, a spus Înaltpreasfinţia Sa, „cu prilejul acestui praznic împărătesc, în afara spațiului bisericii, la un izvor sau la o apă curgătoare, se săvârșește slujba de Sfințire Mare a apei, având ca rezultat Aghiasma Mare, pe care dreptcredincioșii creștini trebuie să o primească și să guste din ea cu credință în Dumnezeu”.

Aproximativ o mie de credincioși au sărbătorit duminică, 6 ianuarie 2019, praznicul Botezului Domnului, la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare și slujba Sfințirii Mari a apei, informează Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei și de Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale, dirijată de Arhid. Gianin-Cristian Oprea.

Din soborul de preoți și diaconi au făcut parte: Pr. Cristian-Marius Dima și Pr. Marian Gegea – consilieri eparhiali, Pr. Ionuț Constantin – inspector eparhial, Pr. Vasile-Gabriel Gherghe – eclesiarhul Catedralei „Înălțarea Domnului” din Buzău, și Pr. Sorin-Leonard Dinu – slujitor la același lăcaș de cult.

Spre finalul Sfintei Liturghii, soborul slujitorilor, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, a mers în procesiune la aghiasmatarul din curtea Catedralei, unde a oficiat Sfințirea cea Mare a apei.

Foto credit: Arhiepiescopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente