Arhiepiscopul Casian la Cahul: Principala noastră boală este lipsa de iubire

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a semnalat vineri la hramul Bisericii „Sfântul Pantelimon” din Cahul, Republica Moldova, că principala boală a omului contemporan este lipsa de iubire, iar mesajul Evangheliei este medicamentul ceresc pentru această boală.

„Mântuitorul începe Evanghelia de astăzi cu acest mesaj profund și puternic, veșnic și mereu actual: «Să vă iubiți unii pe alții!»”, a spus ierarhul vineri, în ziua în care a fost serbat Sfântul Pantelimon după calendarul iulian nerevizuit.

Insistând asupra poruncii divine de a ne iubi unii pe alții, Înaltpreasfinția Sa a spus că înainte de a rosti Crezul este imperios necesar să ascultăm porunca Bisericii de a ne iubi unii pe alții „ca într-un gând să mărturisim pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Treimea cea de o ființă și nedespărțită”.

„Atât rugăciunea din Biserică cât și mesajul Mântuitorului ne spun că iubirea pe care ne-o recomandă și ne-o cere Domnul nu este o iubire omenească, ci este iubirea jertfelnică de pe Cruce”.

„Mântuitorul pe Cruce ne-a arătat iubirea supremă, iubirea care ne-a eliberat de păcate. Aceasta este iubirea: eliberarea de păcate și de moarte”, a concluzionat Arhiepiscopul Casian.

În continuare, ierarhul l-a oferit ca model desăvârșit de urmare a poruncii iubirii pe Sfântul doctor fără de arginți Pantelimon și a expus pe scurt viața mucenicului.

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a slujit la Cahul împreună cu Episcopii Veniamin al Basarabiei de Sud și Visarion al Tulcii.

Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente