Arhiepiscopul Casian îndeamnă să aprindem „un pai de lumină în candelele inimilor” pentru Episcopul Gurie

„Aprindeți un pai de lumină în candelele inimilor. Udați sufletul cu o lacrimă sfântă, o rugăciune de seară care să devină scară de urcare a îngerilor lui Dumnezeu care duc mai aproape de tronul arhieresc al Domnului Hristos sufletul Preasfințitul Părinte Episcop Gurie”, a îndemnat IPS Casian într-un mesaj postat pe Facebook.

Arhiepiscopul Dunării de Jos a evidenţiat virtuţile Episcopului Gurie, care a trecut la cele veşnice în cursul zilei de joi, 21 octombrie, ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

„A fost un om blând, echilibrat, evlavios și zâmbitor către orice suflet întristat, un om de o mare discreție, disponibil de a sluji tuturor și de a-i asculta pe toți începând cu părintele său, Mitropolitul Nestor. A fost prețuit, stimat și iubit de Patriarhul țării și de toți ierarhii Sfântului Sinod, respectuos față de cei ce nu erau de aceeași părere cu el și nu-i împărtășeau gândurile, chiar bune fiind.”

S-a consumat prea repede, însă doar trupește, a precizat IPS Casian.

„I-a cedat plămânul din pământ, dar sunt sigur că plămânul spiritual, virtuțile, bunătatea și apostolatul său ca prim episcop al cetăților dacice din inima României, îl vor păstra nemuritor. I-a murit trupul învins de acest microb, poate ca să ne spună tuturor: fiți mult mai atenți, învățați de la mine, apărați-vă sănătatea și viața, căci mă duc să-I spun Mântuitorului Iisus Hristos că toată Biserică îi îndeamnă pe fiii ei ca prin credință, rugăciune și sfaturile medicilor să învingă moartea!”

În încheiere, Arhiepiscopul Dunării de Jos a afirmat că Dumnezeu „ne-a dat un rugător mare în cer și o icoană de arhiereu pe pământ!”

Slujba înmormântării Preasfinţitului Părinte Gurie va fi oficiată sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 12:00, în Catedrala episcopală din Deva, după Sfânta Liturghie.

Sursă foto: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente