Arhiepiscopul Calinic, Doctor Honoris Causa al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a revenit luni, 9 decembrie 2019, în facultatea în care a studiat în urmă cu mai bine de 50 de ani pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Arhiepiscopul Argeșului a absolvit în 1968 Institutul Teologic Universitar din Sibiu, astăzi Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna”.

„Înaltpreasfinția Sa și-a însușit cu prisosință marile valori ale moștenirii spirituale șaguniene pe care s-a străduit cu multă râvnă și devotament să le cultive mereu. De asemenea, și-a exprimat interesul, aprecierea și susținerea pentru înființarea unui centru de cercetare teologică în cadrul facultății noastre”, a spus Mitropolitul Laurențiu al Ardealului în „Laudațio”.

La finalul ceremoniei, rectorul Ioan Bondrea l-a felicitat pe ierarh și i-a urat bun-venit în comunitatea academică sibiană, notează Mitropolia Ardealului.

Rectorul a spus că acest eveniment excepțional încununează un an deosebit pentru Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, „anul în care cu toții am sărbătorit 50 de ani de existență continuă a universității”.

„Suntem aici, nu întâmplător, în Facultatea de Teologie. Pentru că rădăcinile noastre, ale universității, așa cum zicea și Înaltpreasfinția Sa Laurențiu, se duc în învățământul teologic în urmă cu sute de ani”, a adăugat rectorul universității sibiene.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente