Arhiepiscopul Atenei dedică o biserică ocrotitorului său spiritual, Fericitul Ieronim

Arhiepiscopul Atenei a oficiat vineri, 15 decembrie 2018, slujba de sfințire a pietrei de temelie a unei biserici în cinstea ocrotitorului său duhovnicesc, Fericitul Ieronim.

Noua biserică va fi construită pe terenul Centrului pentru Educație, Cercetare și Voluntariat al Arhiepiscopiei Atenei din orașul Avlona, regiunea Attica.

După slujbă, episcopul vicar Simeon de Thespies a făcut referire la perspectiva de dezvoltare a zonei și la viziunea Arhiepiscopului Atenei pentru Centrul de Educație, Cercetare și Voluntariat.

Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, a inițiat demersurile pentru construirea unei biserici în cinstea Fericitului Ieronim la tabăra Arhiepiscopiei Atenei din localitatea Avlona. Foto: ecclesia.gr

Într-o declarație oferită postului de radio al Bisericii Greciei, Arhiepiscopul Ieronim a subliniat că „am ales să facem în acest loc un centru al Bisericii care are trei sectoare, un sector pentru tineret, altul pentru cultură, iar al treilea pentru voluntari”.

„Credem că va fi un centru care va putea ajuta pe toți cei care lucrează în aceste sectoare, dar mai ales pentru poporul nostru, pentru credincioși”.

La rândul său, directorul Centrului pentru Educație, Cercetare și Voluntariat al Arhiepiscopiei Atenei, Sevastianos Andreadis, a afirmat că în fiecare an mai mult de 1000 de tineri din parohiile Arhiepiscopiei Atenei sunt cazați în taberele fondate de arhiepiscopie în 2012.

Andreadis a subliniat faptul că în spațiile taberei sunt găzduiți copii refugiați neînsoțiți, copii cu sindrom Down, precum și copii din toate regiunile Greciei.

Tot aici sunt organizate și programe pentru adulți.

Foto: ecclesia.gr

Comentarii Facebook


Știri recente