Arhiepiscopul Aradului şi-a aniversat ziua de naştere

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, şi-a aniversat anticipat joi, 02 iunie 2016, ziua de naştere, a precizat Protos. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei.

Înaltpreasfinţia Sa s-a născut la 4 iunie 1936 în Timișoara și împlinește mâine 80 de ani de viață.

La orele dimineţii, ierarhul Aradului a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Veche din Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Teodor-Gheorghe Sbîrcea a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Mădrigeşti, Protopopiatul Sebiş.

La finalul Sfintei Liturghii, noii preoţi hirotoniţi în această perioadă: Andrei Slăv, Nicolae Vidican şi Teodor Sbîrcea au fost hirotesiţi duhovnici de către Arhiepiscopul Aradului.

După Sfânta Liturghie, clericii slujitori ai Catedralei Vechi au săvârşit slujba de Te Deum pentru Înaltpreasfințitul Părinte Timotei. Părintele Traian Micoroi, parohul bisericii Arad – Centru (Catedrala Veche), a rostit un cuvânt de elogiere a Înaltpreasfinției Sale, în pragul aniversării a 80 de ani de viaţă, oferindu-i din partea tuturor ostenitorilor sfântului locaş un coş cu flori.

Începând cu orele amiezii, în sala de festivităţi a Reşedinţei arhiepiscopale, ostenitorii Centrului eparhial şi preoţimea arădeană, oficialităţile locale şi credincioşii au avut prilejul să-şi exprime sentimentele de preţuire şi urările de bine. Astfel, la acest eveniment au fost prezenţi reprezentanţii Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei Mun. Arad, Poliţiei Judeţene, Jandarmeriei, Armatei, a celor două universităţi şi ai şcolilor teologice arădene, pentru a-l felicita pe ierarhul arădean.

La acest moment a fost prezent și Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care adresat Înaltpreasfințitului Timotei urări de bine și sănătate.

În încheierea evenimentului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru anii dăruiţi, cu tot ceea ce a realizat spre binele Bisericii străbune şi celor prezenţi pentru sentimentele şi bunele urări exprimate.

Comentarii Facebook


Știri recente