Arhiepiscopul Aradului a participat la şedinţa Consiliului Național al Rectorilor din România

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei al Aradului a participat vineri la şedinţa inaugurală a întâlnirii din acest an a Consiliului Național al Rectorilor (CNR) din România.

Arhiepiscopul Timotei a fost însoţit de Episcopul vicar Emilian Crişanul.

Evenimentul se desfăşoară în Amfiteatrul Complexului M al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în perioada 1-3 februarie, informează Arhiepiscopia Aradului.

Pe ordinea de zi a întâlnirii se află subiecte legate de școlile doctorale, procesul de acreditare şi autorizare al programelor de studii, metodologia de ierarhizare și clasificare etc.

Lucrările se desfășoară în prezența Ministrului Educației,  Ecaterina Andronescu, a secretarilor de stat Gigel Paraschiv, Petru Andea de la Ministerul Educației și Lucian Georgescu și Ciprian Preda de la Ministerul Cercetării și Inovării.

Consiliul Național al Rectorilor

CNR are ca scop asigurarea aplicării în mod unitar a Legii Educaţiei Naţionale şi altor prevederi normative de profil, precum şi asigurarea autonomiei universitare.

CNR reprezintă universităţile acreditate din România, în raport cu autorităţile statului, fiind singurul organism de promovare a intereselor universităţilor în raport cu acestea, inclusiv în procesul legislativ care afectează educaţia şi cercetarea.

Membrii CNR conlucrează pentru a-şi îndeplini responsabilităţile asumate în domeniile de predare, cercetare, promovare a tinerilor cercetători şi specialiştilor, educaţie continuă, transfer tehnologic, schimb de cunoştinţe şi cooperare internaţională.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente