Arhiepiscopul ales al Australiei: Promit să înmulţesc darurile primite

În prezenţa ierarhilor Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice, Arhiepiscopul ales al Australiei, Episcopul Macarie a promis vineri Sanctităţii Sale nu numai că va proteja darurile primite, ci că le va şi înmulţi, informează Romfea.  

Preasfinţitul Părinte Macarie a fost prezent vineri, 10 mai 2019, în faţa sinodalilor şi a Patriarhului Ecumenic care a precizat că „este o mare bucurie să anunţe că (noul Arhiepiscop al Australiei – n.r.) a fost ales în unanimitate” în această demnitate.

După cum a subliniat Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Australia este o ţară frumoasă cu mulţi expatriaţi care îl văd pe Episcopul Macarie precum „noul lor părinte iubitor şi păstor grijuliu”.

La rândul său, noul Arhiepiscop al Australiei şi-a exprimat gratitudinea faţă de Patriarhul Ecumenic şi membrii sinodali în contextul desemnării sale în noua demnitate.

„Mă trimiteţi drept succesor al vrednicului de pomenire Arhiepsicop Stelian într-una dintre cele mai puternice regiuni a Tronului Ecumenic, cu sute de mii de credincioşi. Promit nu numai să protejez ceea ce primesc, ci şi să înmulţesc darurile primite”, a spus ierarhul.

Noul Arhiepiscop al Australiei

Arhiepiscopul ales al Australiei, Episcopul Macarie s-a născut în anul 1973 în Creta. A studiat în Grecia, SUA, Australia.

Şi-a susţinut susţinut teza de doctorat la Școala Medicală a Universității din Creta cu titlul Clonarea: Componentele sociale, etice și teologice.

A fost hirotonit episcop în anul 2015 şi a participat la Sfântul şi Marele Sinod din Creta în anul 2016.

Preasfinţitulu Părinte Macarie Griniezakis urmează la conducerea Arhiepiscopiei Australiei după trecerea în veşnicie a Înaltpreasfințitul Părinte Stelian Harkianakis, decedat luni, 25 martie 2019, la vârsta de 83 de ani după o boală îndelungată.

Foto credit: Romfea

Comentarii Facebook


Știri recente