Arhiepiscopul Albaniei mulţumeşte Patriarhului României pentru sprijinul oferit după cutremurul din 2019

Preafericitul Părinte Anastasie a adresat recent o scrisoare Patriarhului Daniel în care mulţumeşte pentru „darul frățesc atât de generos al preaiubitei Patriarhii Române: 126.000 de euro, virați în contul Bisericii Ortodoxe Autocefale a Albaniei la American Bank of Investment S.A”.

Arhiepiscopul Anastasie precizează că darul a fost oferit pentru a ajuta la „vindecarea rănilor produse de cutremurul catastrofal care a lovit regiunea Durres în luna noiembrie a anului trecut”.

„Dorim să exprimăm profunda noastră recunoștință pentru iniția­tiva fraternă a Preafericirii Voastre, prin care este afirmată tradiția îndelungată a Bisericii, anume aceea că „dacă un mădular suferă, toate mădularele suferă împreună; şi dacă un mădular este cinstit, toate mădularele se bucură împreună” (1 Corinteni 12, 26)”.

Imediat după producerea cutremurului din Albania, Biserica Ortodoxă Română a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul albanez şi a iniţiat o colectă pentru ajutorarea celor afectaţi de tragedie.

Arhiepiscopul Albaniei încheie scrisoarea cu un gând bun adresat Patriarhului României.

„Rugându-ne ca Dumnezeu să vă dăruiască sănătate deplină și înțelepciunea Sa în strădaniile Voastre patriarhale,

Rămânem cu deosebit respect și dragoste profundă în Hristos „pentru Care sunt toate şi prin Care sunt toate” (Evrei 2, 10)”.

Preafericitul Părinte Anastasie este Arhiepiscop al Albaniei din anul 1992.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente