Arhiepiscopul Anastasie a mers în Durrës imediat după cutremur. Ce ajutor oferă Biserica Albaniei  

Arhiepiscopul Anastasie s-a deplasat marţi în oraşul Durrës pentru a constata urmările cutremurului care a zguduit Albania în cursul dimineţii.

Arhiepiscopul a vizitat celulele de urgenţă organizate în urma cataclismului şi a dialogat cu autorităţile în vederea acordării de sprijin concret pentru depăşirea situaţiei de criză.

Ierarhul a pus la dispoziţia victimelor spaţii de cazare în incinta Mănăstirii Sfânta Maria din Durres, exprimându-şi disponibilitatea de a ajuta în continuare.

Arhiepiscopul Albaniei în Durres. Foto credit: Biserica Albaniei

Arhiepiscopul Albaniei a transmis un mesaj de condoleanţe celor care şi-au pierdut apropiaţii în urma cutremurului.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, Biserica Ortodoxă a Albaniei se roagă pentru sufletele celor decedaţi şi îşi declară sprijinul pentru cei răniţi şi care au pierdut totul în urma dezastrului”.

Patriarhia Română a transmis un comunicat prin care îndeamnă la solidaritate cu poporul albanez și propune o colectă pentru cei aflați în suferință și fără adăpost.

Patriarhia Română, cont euro: RO32 RNCB 0075 0048 9503 0002, cont lei: RO59 RNCB 0075 0048 9503 0001).

Seismul cu magnitudinea de 6,4 grade s-a produs marţi dimineaţă în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala ţării, Tirana, şi la 27 de kilometri nord de localitatea Durrës.

Bilanțul se ridică la 15 morți și peste 200 de răniți, însă autoritățile se așteaptă să crească numărul victimelor, având în vedere că numeroase persoane ar putea fi prinse sub dărâmături.

Foto credit: Biserica Ortodoxă a Albaniei

Comentarii Facebook


Știri recente