Arhiepiscopul Albaniei a primit titlul de Senator honoris causa al Academiei Europene pentru Științe și Arte din Salzburg

Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Albaniei, a primit titlul de Senator honoris causa al Academiei Europene pentru Științe și Arte din Salzburg ca apreciere pentru activitatea sa științifică, socială și pastorală.

Ceremonia de înmânare a titlului onorific Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Autocefale a Albaniei a avut loc sâmbătă, 2 martie 2019, în cadrul sesiunii festive a Academiei din Salzburg, la care au participat sute de oameni de știință din întreaga lume.

Propunerea de conferire a titlului onorific a venit din partea unor membri ai Academiei din Tirana, prof. G. Beqiraj și A. Agjeli, fiind acceptată în unanimitate de forul abilitat al Academiei Europene pentru Științe și Arte.

Potrivit unei informări a Bisericii Albaniei, Arhiepiscopul Anastasie a mulțumit instituției pentru încrederea oferită și și-a exprimat convingerea că lumea va deveni mai bună.

„Adevărul, iubirea și frumusețea stau împreună în tradiția ortodoxă. Așadar, haideți să încercăm să urmăm acestei viziuni”, a spus Arhiepiscopul Anastasie la ceremonia de sâmbătă.

Academia Europeană pentru Științe și Arte este o instituție europeană nonguvernamentală cu sediul în Salzburg, Austria, care promovează progresul științific și social.

Fondată în 1990 de Uniunea Europeană, Academia din Salzburg este compusă din peste 2000 de oameni de știință și artiști de top dedicați studiului, colaborării interdisciplinare și transnaționale, precum și schimbului de cunoștințe. Membrii academiei sunt aleși în funcție de realizările lor extraordinare în domeniile științei, artei și guvernării.

Membrii Academiei sunt organizați în opt secțiuni:

  • Umanistică
  • Medicină
  • Arte
  • Științe naturale
  • Științe sociale, drept și economie
  • Științe tehnice și de mediu
  • Religiile lumii
  • Guvernanță corporativă și publică

La sesiunea festivă de sâmbătă a participat și Mitropolitul Andrei Andreicuț al Clujului, care este membru activ al Academiei Europene pentru Științe și Arte din Salzburg, pentru secțiunea Religiile Lumii, începând cu anul 2007, pe când era Arhiepiscop al Alba Iuliei și decan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Un alt membru al Academiei la aceeași secțiune este Pr. Prof. Vasile Stanciu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Foto credit: orthodoxalbania.net

Comentarii Facebook


Știri recente