Arhiepiscopul Alba Iuliei s-a rugat la cripta sfântului său protector în Lyon

Aflat într-un pelerinaj de trei zile în Franța, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a închinat sâmbătă în Biserica „Sfântul Irineu” din Lyon, lăcaș de cult în care se află moaștele protectorului spiritual al ierarhului.

Biserica este unul dintre cele mai vechi edificii religioase din Franța în care se află cripta Sfântului Episcop Irineu (†202), sărbătorit de Biserica Ortodoxă în 23 august, și un osuar cu osemintele mai multor martiri necunoscuți din primele secole creștine.

Cu acest prilej, Arhiepiscopul Alba Iuliei a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

În cadrul omiliei rostite, Înaltpreasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre Sfântul Irineu:

„Au trecut peste 1800 de ani de când Sfântul Irineu și-a dat viața pentru Hristos dimpreună cu sute de creștini martirizați. El ne-a lăsat informații prețioase despre petrecerea lui Dumnezeu în stilul de viață și de rugăciune al creștinilor din epoca postapostolică”.

După Sfânta Liturghie, cei doi ierarhi s-au închinat în Catedrala cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul”, și au vizitat Bazilica Notre-Dame de Fourvière și Teatrele Romane din Lyon.

Foto credit: Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia

Comentarii Facebook


Știri recente