Arhiepiscopul Alba Iuliei încurajează copiii din centrele sociale: Înainte spre viitor cu speranţă în suflet!

Peste o mie de copii ocrotiți în centrele sociale și educaționale ale Eparhiei Alba Iuliei au fost invitați la evenimentul „Ziua Copilului – Ziua Speranţei” desfășurat marți, 4 iunie 2019, la Catedrala Reîntregirii.

După ce a rostit rugăciuni de mulțumire în Catedrala Arhiepiscopală, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu le-a adresat tinerilor un îndemn la speranță și curaj: „Să călătoriţi în viaţă cu speranţă şi cu încrederea că aspiraţiile legitime se vor realiza cu ajutorul lui Dumnezeu”.

Ierarhul le-a explicat că speranța sau nădejdea este „năzuința şi aşteptarea plină de încredere în Dumnezeu că El ne va da toate bunurile mântuirii”.

Arhiepiscopul Irineu le-a indicat copiilor curcubeul ca dovadă a faptului că Dumnezeu își ține promisiunile așa cum a făcut în cazul legământului cu Noe care s-a încredințat pe deplin Domnului.

„Dragi copii şi tineri, dacă aveţi speranţa în suflet, puteţi înainta frumos spre viitor, rezistând adversităţilor şi dovedind elan dinamic în atingerea obiectivelor sau ţintelor propuse”, a spus Arhiepiscopul Alba Iuliei.

După slujba de mulțumire, copiii au coborât în latura de vest a Șanțurilor Cetății Alba Carolina, situată în fața Catedralei Arhiepiscopale, unde a avut loc spectacolul intitulat „Dansul speranței”, informează Arhiepiscopia pe site-ul oficial.

De asemenea, beneficiarii centrelor sociale din județele Alba și Mureș au participat la jocuri și spectacolele în cadrul „Carnavalul copilăriei” organizat la Restaurantul Pavilion (Hotel Allegria) din Alba Iulia.

În aceeași zi, la Centrul Eparhial din Alba Iulia a avut loc o masă rotundă cu tema „Sustenabilitatea modelelor dezvoltate: între voință și putință”. La eveniment au participat reprezentanți ai statului elvețian care finanțează mai multe programe sociale în Eparhie.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente