Arhiepiscopia Tomisului va organiza un spectacol folcloric de Ziua Dobrogei

Ziua Dobrogei va fi serbată cu anticipație în Arhiepiscopia Tomisului. Eparhia, împreună cu Mănăstirea Dervent și alte instituții, va organiza duminică spectacolul folcloric „Dobroge, vatră străbună”.

Vor participa renumiți interpreți de muzică populară: Mioara Velicu, Veronica Flintașu, Elisabeta Turcu, Floarea Tănăsescu, Marius Cristel Marin, Victoria Vlase, Elena Plătică, Aurel Sava, Andreea Feraru, Irinel Popa, Virginia Ciorogaru, Laurențiu Ciorogaru, Paula Amelian, Teodor Danci, dar și ansamblul de dansuri „Brâulețul”, informează Arhiepiscopia.

Spectacolul va începe de la ora 17:00, iar intrarea va fi liberă!

Ziua Dobrogei

Începând cu anul 2015, românii celebrează, în data de 14 noiembrie, Ziua Dobrogei, în amintirea momentului istoric din 1878 când Dobrogea a revenit la teritoriul naţional.

Unirea Dobrogei cu România a avut loc în urma războiului de independenţă din 1877-1878 şi consfinţită prin Tratatul de la Berlin din 13 iulie 1878.

Actul unirii a reprezentat a doua etapă în procesul de unire naţională a românilor.

Prima a fost reprezentată de Unirea Principatelor, în 24 ianuarie 1859, iar desăvârşirea unităţii naţionale a avut loc, la Alba Iulia, în ziua de 1 decembrie 1918.

Foto credit: Folclor-românesc.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Mihai Eminescu a fost evocat peste ocean

În perioada 11-12 ianuarie la New York a avut loc Simpozionul „Mihai Eminescu”. Cea de-a XXVII-a ediţie a reliefat multiple aspecte din creația poetică și jurnalistică a marelui poet român. Evenimentul s-a desfăşurat sub auspiciile…