Arhiepiscopia Timişoarei: 5 tone de alimente distribuite instituţiilor medicale din judeţ

Până în prezent, Arhiepiscopia Timişoarei a reuşit să strângă şi să doneze zeci de tone de produse alimentare în cadrul campaniei umanitare demarate în urmă cu o lună şi jumătate.

În cadrul ultimei acţiuni organizată joi au fost donate cinci tone de produse alimentare: ulei, zahăr, făină, orez și făină de mălai.

„Prin bunăvoinţa domnului avocat Ionaşcu au sosit la noi, la mitropolie, 5 tone de produse alimentare (…). Acestea vor ajunge, printre altele, la două spitale de psihiatrie (…) unde sunt internaţi oameni pe care nu îi mai caută nimeni din familie”, a declarat pentru TVR 1 Mitropolitul Ioan al Banatului.

Produsele au fost distribuite următoarelor instituții: Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel, Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Fundația Rudolf Walter, Penitenciarul din Timișoara, Serviciul de Ajutor Social Maltez, Federația Caritas a Diocezei Timișoara.

„Am încercat să oferim sprijin, în genere, instituţiilor socio-medicale care au avut un regim special în perioada aceasta”, a declarat consilierul social, Pr. Cristian Pavel.

Instituţiile care au primit alimentele oferă mâncare și cazare, acordând permanent servicii sociale de calitate persoanelor aflate în situație de criză din punct de vedere social, economic şi medical.

Citeşte şi: Arhiepiscopia oferă spitalului de boli infecţioase din Timişoara aparatură medicală de 30.000 €

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente