Arhiepiscopia Târgoviştei organizează un concurs şcolar dedicat Sf. Domnitor Neagoe Basarab

La împlinirea a jumătate de mileniu de la trecerea în veşnicie a Sfântului Domnitor Neagoe Basarab, Arhiepiscopia Târgoviştei organizează un concurs şcolar dedicat acestuia.

Sub genericul „Credință, educație și cultură în slujba comunității noastre locale – 500 de ani de la trecerea la cele veșnice a Sfântului Voievod Neagoe Basarab”, competiţia este organizată în perioada 04 octombrie – 19 noiembrie 2021.

Concursul se adresează elevilor din clasele a VII-a până la a XII-a din școlile gimnaziale și liceele din municipiul Târgoviște și orașele Pucioasa, Fieni, Moreni, Titu, Răcari și Găești.

Dintre obiectivele proiectului:

  • promovarea personalității Sfântului Voievod Neagoe Basarab;
  • identificarea elevilor cu aptitudini speciale: artistice (literare și de dezvoltare a interesului pentru lectură și pentru creație literară), plastice (desen, fotografie), teologice, de comunicare și organizare;
  • stimularea creativității prin realizarea/redactarea unor creații artistice, plastice, literare sau teologice;
  • stimularea elevilor capabili de performanță, prin oferirea unor premii motivante.

Elevii înscriși la concurs vor elabora, sub coordonarea profesorului de Religie / Limba și Literatura Română / Istorie / Geografie / Educație Plastică/Artistică un portofoliu care va conține documentări (studii, eseuri, imagini, liste bibliografice etc.), adaptate la nivelul gimnazial/liceal, cu privire la contribuția adusă de Sfântul Neagoe Basarab la susținerea, promovarea și dezvoltarea culturii și a spiritualității naționale.

În data de 11 noiembrie va avea loc o primă evaluare a portofoliilor, în etapa pe școală. 

În etapa finală vor fi evaluate portofoliile desemnate câștigătoare în etapa anterioară și se vor selecta primele trei portofolii din fiecare nivel de studio. Evaluarea se va desfășura în data de 17 noiembrie, la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște.

Organizatorii concursului sunt Arhiepiscopia Târgoviștei, Asociația Profesorilor de Religie – filiala Dâmbovița și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște.

Detalii privitoare la înscriere şi calendarul de desfăşurare sunt disponibile pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente