Arhiepiscopia Sucevei strânge fonduri pentru trei familii afectate de incendiu

Sectorul Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava împreună cu parohiile din protopopiatul Rădăuți, organizează o strângere de fonduri pentru trei familii din parohia Voievodeasa a căror gospodării au fost afectate de incendiu produs în cursul zilei de 12 mai.

„Prin această strângere de fonduri se dorește susținerea celor trei familii afectate de incendiu prin achiziționarea necesarului de cărămidă, precum și a altor materiale în funcție de necesități și posibilități”, a anunţat arhiepiscopia pe site-ul oficial.

Pe lângă campania umanitară iniţiată, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor va contribui financiar din fondurile proprii pentru a ajuta familiile care au suferit pagube materiale în urma incendiului, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica diac. Andrei Mocanu – coordonatorul voluntarilor Sectorului Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava.

Incendiul a distrus două imobile în totalitate, iar la cea de-a treia gospodărie au fost afectate anexele.

Incendiu

Pentru stingerea incendiului au intervenit zece autospeciale cu apă și spumă ale ISU și serviciilor de voluntari  din zonă.

„Dezvoltarea și propagarea incendiului au fost favorizate de vântul puternic și de cantitatea mare de material lemnos”, au transmis pompierii militari suceveni.

Şapte persoane au necesitat ajutor medical, deoarece au suferit atacuri de panică.

Donaţii

Persoanele care doresc să contribuie financiar o pot face donând în conturile speciale pentru acțiuni caritabile ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților:

Titular cont: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
RON: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014
EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110 (SWIFT: RNCB RO BU)

Cu mențiunea: Donație pentru casele mistuite de foc

Persoană de contact: Diac. Andrei Mocanu, coordonatorul voluntarilor Sectorului Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava (0756 277 365).

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Comentarii Facebook


Știri recente