Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a construit o casă pentru familia preotului din Lămăşeni decedat într-un accident

În urma tragicului accident din 14 octombrie 2017 suferit de familia preotului Gavril, din inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a construit o locuință pentru soția și cei doi copii rămași în viață.

Maria Gavril, soția preotului trecut la Domnul, a declarat pentru Doxologia.ro că „Înaltpreasfințitul Părinte Pimen s-a îngrijit de bunul mers al lucrărilor, fiind aproape zilnic prezent pe șantier”.

Nu au rămas indiferenți la durerea familiei nici preoții din eparhie precum și mulți oameni cu suflet mare care „s-au implicat și au contribuit cu materiale”.

Construcția locuinței a durat un an, lucru prin care preoteasa Gavril a simțit „purtarea de grijă a lui Dumnezeu”.

În 27 iulie 2019, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire a noii locuințe și a parastasului pentru părintele Petru Gavril și cei doi copii decedați în urma accidentului rutier de la Cornu Luncii.

În ziua de 14 octombrie 2017, familia Gavril se îndrepta spre Iași pentru a cinsti moaștele Sfintei Parascheva.

Mașina în care se afla familia a fost lovită de un vehicul intrat pe contrasens.

În urma accidentului părintele Petru și două dintre fete au decedat.

Deși șansele de supraviețuire au fost minime, soția părintelui a trăit, fiind externată după 32 de zile de spitalizare la Terapie intensivă.

Vezi și Singurul 10 din Suceava la examenul de definitivat obținut de o profesoară de religie: „Eu am învățat și m-am rugat”

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente