Arhiepiscopia Sucevei: Mobilizare impresionantă pentru reconstrucția caselor mistuite de foc la Voievodeasa

Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei în colaborare cu Protopopiatul Rădăuți au organizat o colectă în urma căreia s-a reușit achiziționarea necesarului de cărămidă și s-au demarat lucrările de construire a celor trei case din localitatea Voievodeasa afectate de un incendiu în data de 12 mai 2021.

Prin bunăvoința credincioșilor, parohiile din Protopopiatul Rădăuți au strâns până în acest moment suma de 80.000 RON, bani care vor fi folosiți pentru procurarea materialelor necesare continuării lucrărilor de construire a caselor, informează Arhiepiscopia Sucevei.

Până în prezent au fost turnate temeliile și ridicate zidurile interioare și exterioare din cărămidă, urmând ca în perioada imediat următoare să fie cumpărate cheresteaua și tabla necesară pentru acoperiș, ușile și geamurile.

,,A ridica o casă nu înseamnă doar a ridica zidurile și a pune un acoperiș, ci presupune și finisajele interioare și exterioare, izolația cu polistiren, racordarea la rețeaua de energie electrică, apă și canalizare, precum și achiziționarea necesarului de mobilier. Ne bucurăm și le suntem profund recunoscători tuturor celor care au susținut și susțin această inițiativă. Proiectul nostru merge mai departe și avem nădejdea că împreună vom reuși, până la finalul lunii iulie, să oferim un nou cămin celor trei familii”, a declarat Protos. Iustin Tănase, Consilier al Sectorului Social Filantropic.

Persoanele care doresc să se alăture acestei inițiative o pot face prin donații directe în unul dintre conturile speciale pentru astfel de campanii ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților:

RON: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014
EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110
Cu mențiunea: Donație pentru casele mistuite de foc

Pentru mai multe detalii despre acest demers caritabil poate fi contactat Diac. Andrei Mocanu, coordonatorul voluntarilor Sectorului Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava, la numărul de telefon 0756 277 365.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente