Arhiepiscopia Sucevei a ajutat peste o sută de copii să vadă marea pentru prima dată

Duminică s-au întors acasă cei 103 copii care au beneficiat de programul „Pentru prima dată la mare” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

,,Bucuria acestor copii este ca o rugăciune pentru cei care au contribuit la realizarea acestui proiect caritabil”, a declarat Părintele Andrei Mocanu, coordonatorul acțiunii.

„Nu a fost ușor, dar împreună suntem motivul bucuriei acestor copii. Bunul Dumnezeu să înveșnicească faptele de milostenie ale tuturor celor care au contribuit la organizarea acestei tabere.”

Copiii au fost însoțiți de 11 voluntari care i-au supravegheat și i-au coordonat. Au văzut primul răsărit pe plajă, au făcut prima lor plimbare cu vaporul, au fost la Aqua Park și la parcul de distracții.

„Am văzut cât de mare este marea, dar și cât de frumos este să mergi în vacanță undeva cu prietenii”, a declarat la finalul sejurului Alesia, o adolescentă de 12 ani.

„Copiii cu care m-am împrietenit aici îmi vor fi prieteni mult, mult timp de acum și cu siguranță ne vom revedea”, a spus și Luca, în vârstă de 11 ani.

Părintele Andrei Mocanu este Pedagog Social la Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie de la Rădăuți”. Din cei 103 copii, 20 au provenit de la așezământ, iar restul din familii fără posibilități materiale de pe tot cuprinsul eparhiei.

Proiectul „Pentru prima dată la mare” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a fost anul acesta la prima ediție.

Jumătate din fonduri au fost strânse printr-un Turneu Caritabil de Muzică Populară realizat la Suceava, Gura Humorului, Vatra Dornei și Rădăuți, cu ajutorul artiștilor Steliana Sima, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Constantin Bahrin, Grigorie Gherman, Ilie Caraș, Alexandra Dan și Gabriela Vladu.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente