Arhiepiscopia Sibiului sprijină financiar victimele incendiului din Boholţ

BOHOLT-4

Arhiepiscopia Sibiului sprijină financiar două familii din Boholţ care şi-au pierdut casele în urma unui incendiu izbucnit în data de 5 august 2017. Prin intermediul unei colecte, parohia braşoveană a strâns 13.000 ron, iar Mitropolitul Ardealului a dăruit duminica aceasta suma de 5.000 în vederea reconstrucţiei celor două imobile.


IPS Laurenţiu a slujit în Parohia Boholţ 


În prima gospodărie locuia familia Vegheș formată din 7 persoane – soții Gheorghe și Georgeta alături de copii lor, George, Stelian, Alexandru și Denisa, precum şi bunica acestora, iar în casa vecină se afla o  singură persoană vârstnică – Clonț Aurelia. Din fericire nu au fost victime, însă locuinţele au fost distruse.

Deși parohia Boholț este formată din 78 de familii, prin efortul depus de părintele Ioan Paroș, s-a reușit strângerea sumei de 13000 RON, în urma unei colecte începută în data de 6 august 2017. Arhiepiscopia Sibiului este alături de familia Vegheș prin acordarea unui ajutor financiar în valoare de 5000 RON, prin bunăvoinţa părintelui mitropolit Laurențiu Streza cu ocazia sfințirii bisericii din această comunitate, a transmis pr. Ciprian Cândea, Consilier Social – Arhiepiscopia Sibiului.

În prezent cei afectați de incendiu sunt găzduiți la rudele din sat. Părintele Ciprian a evidenţiat faptul că pe lângă sprijinul financiar, Biserica este alături de victimele acestui incendiu oferindu-le asistenţă duhovnicească.

La efortul comun al Arhiepiscopiei Sibiului și al Parohiei Boholț, s-au adăugat și alți binefăcători din satele alăturate, un sprijin real venind din partea primăriei Beclean care le-au pus la dispoziție lemnul necesar confecţionării acoperișului.

Foto credit: fagarasultau.ro

Comentarii Facebook


Știri recente