IPS Serafim: Nu a deţine bogăție este păcat, ci a-ți lipi inima de cele materiale

Trebuie să fim generoși, să împărțim săracilor și să oferim din bunurile pe care le avem, i-a îndemnat duminica aceasta IPS Părinte Serafim pe credincioşii din Boholţ, Braşov. Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord a explicat, în omilia rostită, faptul că nu a avea bogăție este păcat, ci a-ți lipi inima de bani, de pământ, de tot ceea ce ai.

Poți să posezi lumea întreagă, dar dacă ești generos și ești liber față de bunurile avute, nu te osândește Dumnezeu, a subliniat ierarhul.

Cuvintele au fost rostite cu prilejul sărbătorii comunităţii din Boholţ, satul natal al Ierarhului. Se împlinesc 700 de ani de la prima atestare documentară a satului din apropierea Făgărașului, fapt pentru care au fost organizate mai multe manifestări religioase şi culturale, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Duminica aceasta a avut loc resfinţirea bisericii din localitatea braşoveană. Slujba şi Sfânta Liturghie au fost oficiată de Mitropolitul Ardealului și Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Resfințirea locașului de cult a încununat eforturile depuse de comunitate în ultimii ani pentru restaurarea bisericii parohiale. Au fost efectuate numeroase lucrări la exterior și la interior, toate cu sprijinul credincioșilor, cu ajutorul primăriei comunei Beclean și al Consiliului Județean Brașov.

După slujba de sfințire a fost oficiată Sfânta Liturghie pe o scenă amenajată în apropierea bisericii. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov.

La final, preotul paroh Ioan Paroș a fost hirotesit iconom. IPS Mitropolit Laurențiu a oferit apoi suma de 5000 de lei unei familii din Boholț care și-a pierdut locuința într-un incendiu și are mare nevoie de sprijin pentru a-și reconstrui casa. De asemenea, ierarhul a oferit acte de cinstire Adunării și Consiliului parohiale, Primăriei Beclean, președintelui Consiliului Județean, Adrian Veștea și mai multor binefăcători. IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe toți credincioșii care s-au implicat în lucrările de renovare a locașului de cult.

Părintele paroh le-a mulțumit tuturor oaspeților participanți la sărbătoare satului și le-a oferit celor doi ierarhi câte o icoană. Părintele Ioan Paroș a oferit „Crucea Boholțeană” Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, cu recunoștință pentru binecuvântarea adusă peste comunitate.

Sărbătoarea s-a încheiat cu dezvelirea și sfințirea monumentului eroilor ridicat în curtea bisericii. Monumentul este o cruce de metal, confecționată în cadrul taberei de creație organizată în acest an în satul brașovean. Crucea a fost realizată de artista Mihaela Diaconu. La ceremonie au participa militari și oficialități, iar la final au fost depuse coroane de flori și s-a organizat o paradă militară.

 

Comentarii Facebook


Știri recente