Arhiepiscopia Romanului: Asociaţia Hârja pune la dispoziţia autorităţilor serviciul propriu de ambulanță

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” pune la dispoziția autorităţilor serviciul propriu de ambulanță şi cele trei mașini ale diviziei medicale de îngrijire a vârstnicilor pentru urgențele medicale din județul Bacău.

„Având în vedere numărul foarte mare de solicitări la numărul unic de urgență 112, Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja, membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române, oferă ambulanța proprie și ambulanțierul instituției pentru a veni în sprijinul comunității care se află în dificultate”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei.

Având în vedere pandemia de coronavirus, organizația oferă spre folosire şi cele trei mașini ale diviziei medicale de îngrijire a vârstnicilor la domiciliul, serviciu licențiat, pentru intervențiile specializate ale cadrelor medicale și îngrijitorilor la domiciliu în comunitățile dezavantajate ale județului Bacău, acolo unde cei mai mulți sunt vârstnici bolnavi și în singurătate.

Pe lângă aceste măsuri, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a început o campanie de strângere de fonduri în rândul clericilor din Protopopiatului Bacău, în vederea achiziționării de aparatură medicală: nebulizator pentru dezinfecția terminală în zona ATI sau aparat de monitorizare funcții vitale.

Primul care s-a implicat în cadrul campaniei a fost Arhiepiscopul Ioachim. El a anunţat, cu prilejul zilei de naştere, că va dona salariul său pe luna martie pentru această cauză nobilă.

Ca sprijin împotriva răspândirii virusului, Protopopiatul Bacău a oferit unicul dispozitiv pentru dezinfectarea mașinilor de ambulanță și MAI din județ, iar clericii din protoierie au fost implicați într-un program on-line de sprijin a persoanelor vulnerabile din comunitate.

Citeşte şi: Ajutor social-filantropic oferit de Patriarhia Română celor afectați de pandemie

Foto credit: Dutch Electro

Comentarii Facebook


Știri recente