Arhiepiscopia Iașilor anunță evenimente comemorative dedicate unirii Bucovinei cu Regatul României

Arhiepiscopia Iașilor anunță evenimente comemorative dedicate împlinirii a o sută ani de la momentul unirii Bucovinei cu Regatul României.

În contextul celebrării Centenarului Marii Uniri sunt evidenţiate, prin momente liturgice şi culturale, anumite evenimente care s-au înscris în cartea de aur a neamului nostru.

Unul dintre acestea îl constituie împlinirea a 100 de ani de la momentul providenţial al unirii Bucovinei cu Regatul României, act împlinit în data de 28 noiembrie 1918, informează Arhiepiscopia Iașilor printr-un comunicat remis Agenției de știri Basilica.

Astfel, miercuri, 28 noiembrie 2018, începând cu ora 11:30, în bisericile de parohie şi mănăstirile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor, vor fi oficiate slujbe de pomenire pentru făuritorii acestei uniri. La sfârșitul acestor slujbe, la ora 12:00, în toate lăcașurile de cult vor fi trase clopotele.

În cadrul acestor slujbe vor fi comemorați Membrii Congresului General al Bucovinei care au votat Unirea Bucovinei în data de 28 noiembrie 1918 la Cernăuţi.

Foto credit: notabn.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente