Arhiepiscopia Dunării de Jos sprijină persoanele afectate de inundații

În data de 20 septembrie a.c., la Centrul eparhial din Galați, în prezența ÎPS Arhiepiscop Casian a avut loc întrunirea membrilor Comisiei eparhiale pentru coordonarea acțiunilor umanitare. În cadrul acesteia au fost luate următoarele măsuri:

– procurarea unui număr de 550 de pachete cu obiecte de îmbrăcăminte pentru copii, pe categorii de vârstă, conform listelor întocmite de parohii și vizate de Centrul eparhial, valoarea unui pachet ridicându-se la 250 lei (suma totală: 137.500 lei);

– achiziționarea și oferirea de ghiozdane, rechizite și obiecte de igienă personală, pe baza documentelor întocmite de preoții parohi în cooperare cu profesorii de religie din respectivele localități, valoarea totală a acestora fiind de 20.000 lei.

Ajutoarele de mai sus vor fi distribuite în cursul săptămânii următoare, prin implicarea parohiilor în cauză, respectiv a slujitorilor și membrilor Consiliilor și Comitetelor parohiale, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Arhiepiscopia Dunării de Jos continuă la nivelul subunităților colecta în bani și produse pentru familiile sinistrate din județul Galați și transmite tuturor celor care au disponibilitate un apel de solidaritate prin oferirea de sprijin atât financiar și material, cât și prin prezența la fața locului pentru acțiunile de decolmatare și igienizare a spațiilor afectate. În acest sens, voluntarii vor putea lua legătura cu Sectorul Social al Arhiepiscopiei Dunării de Jos – pr. Ionel Rotaru, tel 0723226526.

Comentarii Facebook


Știri recente